Airbnb

Airbnb i ranking – Kako postići bolju poziciju na Airbnb-u?

Želite imati više rezervacija na portalu kao što je Airbnb? Pogledajte 21 savjet kako postići bolju poziciju i povećati prihode na Airbnb platformi.

 1. Ispunite sve informacije koje se traže vezano za vaš smještaj, prilikom ispunjavanja informacija budite iskreni, krivi opis smještaja može u budućnosti samo dovest do loših recenzija.
 2. Potvrdite vaš račun na što više načina. ( trenutno postoji 7 načina verifikacije računa)
 3. Ispunite vaš profil, stavite neku pristojnu sliku ( slika iz noćnog izlaska tu baš ne pomaže), opišite se kroz nekoliko sažetih rečenica, nahvalite se što je više moguće, uz naglasak na istinito opisivanje a ne izmišljanje 🙂
 4. Naslov odnosno ime smještaja neka bude vezano uz lokaciju u kojoj se nalazi smještaj. Ovi naslovi se pojavljuju na tražilici kao što je google pa bi uz kvalitetan naslov mogli doći do gostiju direktno s tražilice.
 5. Budite konkurentni s cijenama, naplaćujte manje ako u apartmanu boravi jedna osoba, dodajte opciju povećanja cijene s većim brojem gostiju. Pratite cijene susjeda i budite u skladu s njima.
 6. Slike, slike i samo slike. Stavite što kvalitetnije slike koje najbolje opisuju ono što iznajmljujete. Također iskoristite besplatno fotografiranje koje pruža Airbnb.
 7. Dodajte naslove i opise svojim slikama kako bi se posjetitelji stranice što više zadržali na vašem oglasu te bolje razumjeli vaš smještaj kojeg iznajmljujete.
 8. Nudite dodatne usluge, dodatno će te zaraditi a gosti će biti zadovoljniji ( Npr korištenje pegle plaća se 50 kn)
 9. Navedite što više sadržaja kojeg nudite u smještaju ( klima, tv, detektori požara itd…)
 10. Krenite s niskim cijenama, postepeno ih povećajte dok ne skupite dovoljno pozitivnih komentara.

 11. Za početak kreirajte opuštenija pravila kao što su kućna pravila ili pravila otkazivanja. Nakon što izgradite dobar imidž na stranice možete polako početi pooštravati pravila.
 12. Primajte goste za jednu noć, na taj način će te u početku povećati broj rezervacija a samim time i broj recenzija.
 13. Budite savršen domaćin, što bolje ocjene, bolja pozicija na Airnnb – u
 14. Tražite preporuke, povežite se s prijateljima na Facebook-u, neka oni napišu nekoliko preporuka za vas, dobro će poslužiti dok ne dobijete prve recenzije
 15. Nemojte otkazivati potvrđene rezervacije, ovo šteti vašem rankingu.
 16. Odgovarajte na poruke u što kraćem vremenu. Što brže odgovorite, veće su šanse da će gost rezervirati vaš smještaj. Statistika je pokazala da brži odgovori poboljšavaju poziciju na stranici.
 17. Postanite Super Host, dobre recenzije, brzi odgovori i svakodnevno korištenje platforme poboljšava vašu poziciju
 18. Dopustite Instant Booking.
 19. Potaknite vaše goste da vas stave na listu želja. Za početak možete zamoliti vaše prijatelje da vas stave na listu želja
 20. Budite aktivni na forumima airbnb-a
 21. Promovirajte smještaj preko socijalnih mreža i google tražilice.

Što kaže Airbnb na ovu temu?

Na stranicama Airbnb-a piše koje stavke također utječu na vašu poziciju:

 1. Broj klikova vašeg smještaja – što više ljudi klika vaš smještaj to vas Airbnb bolje rangira.
 2. Otkazivanja – svako otkazivanje rezervacije pogoršava vaš ranking.
 3.  Vaša lokacija – Airbnb pokazuje svojim korisnicama smještaje na temelju njihovih prošlih rezervacija. Ako korisnik Airbnb preferira rezervirati smještaj u centru grada, Airbnb će mu upravo istaknuti takve apartmane ili sobe.
 4. Odgovorite na sve upite unutar 24h

 

Ovo su samo neki od savjeta kako što efikasnije koristiti Airbnb. Nadamo se da smo vam uspjeli malo pomoći te vam približili način an koji Airbnb rangira apartmane. Sretno s rezervacijama.