Odgoda paušalnog poreza za iznajmljivače

Odgoda plaćanja paušalnog poreza za Iznajmljivače

Na stranicama Porezne uprave iznajmljivači mogu preuzeti obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji.

Kako rok ističe do kraja mjeseca ožujka, svakako požurite sa slanjem istog. “S obzirom na to da 31.03. istječe rok za uplatu paušalnog poreza za smještaj, ispunite zahtjev za odgodom istog kojeg imate na stranicama porezne uprave. Osobito zato što se navodi da će se odgoda uvažiti samo onima koji podnesu zahtjev, neovisno o tome kakve će se naknadno odluke donositi” ističe Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK.

 

Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave, a zahtjev možete preuzeti u prilogu.

Prilog:  POREZNA UPRAVA / ZAHTJEV ZA ODGODU PLAĆANJA USLIJED POSEBNIH OKOLNOSTI

Također, Ministarstvo turizma u Narodnim novinama objavilo je Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14.a Zakona o turističkoj pristojbi.

Više u prilogu / / / PRAVILNIK O ODGODI ILI OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE